LASIK - femtoLASIK: különbség

A lézeres látásjavítás sikeressége csak részben függ a műtéti eszközpark tudásától. Több évtizednyi tapasztalat és gyakorlottság szükséges a tökéletes végeredmény eléréséhez.
Phd Dr. Hassan Ziad 25 éve végez lézeres látásjavító kezeléseket Magyarországon. Egyike azon első orvosoknak, akik Magyarországon lehetővé tették a lézeres látásjavító eljárást, azóta több ezer ember kaphatta vissza a tökéletes látás élményét. Attól függően, hogy a szem szaruhártyáját milyen eszközzel hajtjuk fel a lézeres kezelés előtt, beszélhetünk LASIK-ről és FemtoLASIK-ről. Központunkban LASIK lézeres látásjavító műtétet végzünk. A műtét során egy precíz mikroszikével készíti szemész főorvosunk a lebenyt, majd ezután kerül sor a lézeres beavatkozásra. Ezt a folyamatot csak gyakorlott és elegendő tapasztalattal rendelkező szakember tudja elvégezni.
A FemtoLASIK előnye, hogy azon orvosok is tudnak lebenyt készíteni a lézeres kezelés megkezdése előtt, akik nem tudják a mikroszikés eljárást alkalmazni, mivel ekkor előre beállított paraméterű lézernyalábbal vágják körül a szaruhártyát, így ez nem igényel gyakorlott kézügyességet. Egy példa a hétköznapi életből: ha valaki nagyon ügyesen tud autót vezetni és parkolni, akkor nem szükséges használnia az önparkoló funkciót.